از فن آزمایشگاهی عموما در زیر هود آزمایشگاه استفاده می شود. فن های آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع و مدل آنها کاربردهای متفاوتی نیز خواهند داشت. برای نصب فن آزمایشگاه باید با انواع مدل های مختلف آن آشنا باشید تا با توجه به نوع آزمایشگاه خود بهترین مدل فن را خریداری نمایید.
عملکرد فن آزمایشگاهی
یک سیستم تهویه خوب و مناسب باید بخارات , گازها و هوا را برای خروج از محیط به حرکت درآورد. برای انجام این کار و غلبه بر افت های به وجود آمده در سیستم های تهویه از فن آزمایشگاهی استفاده می شود. فن های آزمایشگاهی کاربردهای مختلف و بسیار زیاد دارند و از این نوع فن ها می توان در
مراکز صنعتی
اتاق های تمیز
آشپزخانه های صنعتی
آزمایشگاه های تحقیقاتی
سالن های کنفرانس
و ... استفاده نمود.
موازی با محور چرخشی فن، هوای ورودی به فن سانتریفیوژ یا فن گریز از مرکز وارد می شود و این جریان هوا با حرکت شعاعی به سمت پروانه ها و بالک ها حرکت می کند که این کار باعث افزایش انرژی جنبشی هوا می شود.به همین دلیل فشار استاتیکی آن نیز افزایش پیدا می کند. فن آزمایشگاه باید بر اساس کاربرد مورد نیاز نصب گردد. مهم ترین کاربرد نصب فن آزمایشگاهی تهویه هوای محیط های اسیدی , محیط های با غلظت گرد و غبار بالا , محیط های با دمای بالا و همچنین محیط های انفجاری می باشد که در هر محیط مشخصات فنی فن آزمایشگاهی اعم از جنس بدنه , پروانه , نوع الکتروموتور و ... متفاوت خواهد بود.
اجزای اصلی فن آزمایشگاهی
فن آزمایشگاه شامل اجزای مختلفی می باشد و این اجزا در کنار یکدیگر یک مجموعه واحد را برای تهویه بهتر هوا و کاهش آلودگی ها به وجود می آورند. این فن ها شامل اجزای اصلی و فرعی هستند و ما در اینجا مهمترین و اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده آنها را ارائه می کنیم:
اجزای اصلی تشکیل دهنده هواکش و فن های آزمایشگاهی شامل
هوزین فن
پروانه
داکت ورودی و خروجی هوا
محور محرک پروانه فن
می باشد.
همچنین تجهیزات جانبی در نصب فن آزمایشگاهی شامل
یاتاقان ها
کوپلینگ
دستگاه قفل کننده پروانه
ورق های شفت
می باشد. جنس بدنه فن آزمایشگاهی یا هوزینگ فن می تواند متفاوت باشد که این بستگی به نوع و کاربری آزمایشگاه و کاربردی است که از فن ها انتظار داریم دارد. همچنین شرایط محیطی یک عامل مهم تعیین کننده جنس بدنه فن آزمایشگاهی است.به صورت کلی جنس بدنه هودهای آزمایشگاهی می تواند از متریالهای زیر انتخاب گردد:
استیل
گالوانیزه
پی وی سی
ای بی اس
اس تی 37
دسته بندی فن آزمایشگاهی بر اساس نوع پروانه
فن های آزمایشگاهی را می توان بر اساس نوع و شکل پروانه آنها دسته بندی نمود.
دسته بندی فن آزمایشگاه بر اساس شکل پروانه به صورت زیر است:
پروانه خمیده رو به جلو
پروانه شیب دار رو به جلو
پروانه شعاعی
پروانه خمید به عقب
پروانه شیب دار رو به عقب
پروانه تیغه نازک
برای نصب فن آزمایشگاه باید دو عامل بسیار مهم را که در عملکرد سیستم نقش اساسی و محوری ایفا می کنند در نظر داشته باشیم زیرا که اصول کار یک فن یا هواکش آزمایشگاهی یا فن سانتریفیوژ بر این دو عامل پایه ریزی شده است و این دو عامل
۱- نیروی گریز از مرکز
۲- انحراف جریان توسط پره های فن از حالت شعاعی به سمت دهانه خروجی فن سانتریفیوژ
می باشند.
نکته دیگری که در طراحی و نصب فن آزمایشگاه باید مورد توجه قرار داد زاویه بین هوای خروجی و هوای ورودی است که این زاویه باید ۹۰ درجه باشد. شش نوع و مدل پروانه در فن آزمایشگاهی به کار می رود که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند و این ویژگی ها آنها را برای عملکرد در برخی از کاربردها مناسب می نماید.
انواع فن های آزمایشگاهی و سایر تجهیزات شامل
و سکوبندی آزمایشگاه نیز کافیست با شرکت بایرمن تماس بگیرید.
وب سایت
شماره های تماس
02188656011-02188649072
تلفن همراه
09196969040